de Bruidshoek, onze geschiedenis

Historie de Bruidshoek

De Bruidshoek is opgericht op 4 februari 1986 door de moeder van de huidige eigenaars Marloes en Robert Jan van Haagen. Marloes en haar man hebben op 1 januari 1996 de zaak overgenomen en sindsdien hebben we een aantal prachtige topmerken in onze collectie opgenomen. Daardoor heeft de Bruidshoek zich ontwikkeld tot één van de top bruidsmodezaken van Nederland.

We hebben 20 jaar lang op een zeer prominente hoek in Leiden onze winkel gehad, maar door stadsrenovatie gedwongen zijn we in 2005 verhuisd. Onze eerste winkel was klein en huiselijk, alleen op de drukke momenten wel erg druk en krap.

Zeker na onze verhuizing in juni 2005 krijgen we veel complimenten over onze prachtige winkel. De bruiden voelen zich helemaal thuis. We hebben enorm geïnvesteerd in ruimte voor jullie als bruid. Je hebt heerlijk de ruimte om te passen en rond te lopen. Ook kun je jezelf van alle kanten goed bekijken, want iedere plek heeft ook een eigen losse spiegel voor de achterkant. Ook de moderne, maar toch gezellige uitstraling wordt erg gewaardeerd.

Onze werkwijze

Kwaliteit, Service en Gezelligheid zijn de belangrijkste kernwoorden in onze werkwijze. Dit zijn de punten waar we met ons team continu aandacht aan besteden en die wij heel belangrijk vinden. In onze hele werkwijze staat controle voorop. We mogen van onszelf geen fouten maken. Je begrijp natuurlijk dat onze deadline natuurlijk nooit gemist mag worden. Omdat we werken met een speciaal voor de bruidsmode gemaakt computerprogramma worden heel veel specifieke zaken van ons vak goed geregeld. Controles of artikelen binnen zijn, wel besteld geen orderbevestiging, levertermijn verstreken. Enzovoorts, enzovoorts.

Dit willen we combineren met een gezellige sfeer. Het uitzoeken van je bruidsjurk is een feest en zo moet je dat bij ons ook ervaren. We werken dan ook met een heel team gezellige meiden die precies weten wat er allemaal mogelijk is voor jouw specifieke wensen.

Onze collectie trouwjurken

Momenteel is de Bruidshoek een toonaangevende bruidsmode speciaalzaak in Nederland. Vele topmerken zijn terug te vinden in onze collectie. Wat te denken van merken als:

 • PRONOVIAS
 • REMBO-STYLING
 • MARYLISE
 • LINEA RAFFAELLI
 • SINCERITY
 • LADYBIRD
 • IAN STUART
 • CYMBELINE
 • JUSTIN ALEXANDER
 • ROSA CLARA
 • CALA BY VILLAIS
 • MODECA 
 • SWEETHEART
 • En nog veel meer mooie merken

Van al deze merken hebben wij een zeer uitgebreide collectie in huis. Van Rembo Styling, Ladybird en Sincerity hebben wij veruit de meeste japonnen van Nederland!

Van romantisch tot supertrendy

Onze collectie is zeer breed,van romantisch tot super trendy, voor iedere bruid hebben we prachtige japonnen. Vele bruiden complimenteren ons met onze grote collectie en vooral de keuze in moderne (strakke) japonnen is een van de grootste van Nederland.

Mode voor de bruidegom

Ook de heren komen goed aan bod in onze ruime winkel. We hebben een prachtige afdeling waar voor elk wat wils is. Trendy linnen, de klassieke bruidegom of pakken die prima door te dragen zijn. Jij mag het zeggen!

Kwaliteit en service

Naast een mooie collectie heeft de Bruidshoek ook de nadruk gelegd op kwaliteit en service. Wij realiseren ons als geen ander dat tevreden klanten de beste reclame zijn! We vinden het een eer als jij je bruidsjurk door ons wilt laten verzorgen en stellen letterlijk alles in het werk om jou als klant helemaal tevreden in je jurk te laten trouwen.

Marloes, Robert Jan en alle collega's